RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Thailand » Koh Samui: 5 skønne oplevelser på rejsen til Thailand
Thailand

Koh Samui: 5 skønne oplevelser på rejsen til Thailand

Silver Beach, Koh Samui, sydthailand, bedste strande i sydthailand, bedste strande på koh samui, unikke strande, skjulte strande, rejser
Her er fem dejlige oplevelser til din rejse til Koh Samui i Thailand.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin princess cruises banner

Koh Samui: 5 skønne oplevelser på rejsen til Thailand er skrevet af Jacob Jørgensen.

Thailand kort, bangkok kort, thailand map, den thailandske golf, kort over thailand, sydthailand kort, rejser

Hvor ligger Koh Samui, Thailands næststørste ø?

Koh Samui er en af de mest besøgte af Thailands sydlige øer. Den ligger i Thailandbugten i provinsen Surat Thani og er faktisk Thailands næststørste ø kun overgået af Phuket. Her kan du gå på opdagelse på de mange strande og selvfølgelig nyde solen.

Det gode ved Koh Samui er, at øen er nem at komme til, da den har en international lufthavn, og du kan både flyve hertil fra Singapore og fra Bangkok. Det er kun Bangkok Airways, der flyver til Koh Samui.

Koh Samui er også en del af en fantastisk ø-trio sammen med Koh Phangan og Koh Tao, som begge ligger tæt på. Her finder du endnu flere smukke strande, som du måske ikke kender i forvejen. De er bestemt også et besøg værd, og de er ret anderledes end Koh Samui.

Denne ø-trio har et andet klima end det meste af Thailand og er derfor også populær om sommeren.

Koh Samui har ret få faste indbyggere, mens der samtidig kommer 2,5 millioner turister hvert år på en ø, der størrelsesmæssigt er på størrelse med Møn eller Langeland. Det vil sige, at der er mange besøgende langt de fleste steder på øen.

Vi har samlet 5 højdepunkter på Koh Samui i Thailand her.

Banner rejsekonkurrence
streetfood, thai madmarked, thai-mad, thaimad, thailandsk gadekøkken

Her skal du spise på Koh Samui

Når der er mange internationale besøgende, er der også mange gode madsteder. Og det er der bestemt også på den smukke ø i Thailand, Koh Samui.

Det er nok den thailandske ø, hvor du nemmest kan finde virkelig mange lækre madsteder; inklusiv en pæn række thailandske Michelin-restauranter.

Samtidig er der tonsvis af lokale restauranter og små spisesteder. Thaierne elsker jo selv at spise ude, og den glæde deler de gerne med rejsende, så husk at gå på kulinarisk opdagelse.

Meget tæt på lufthavnen ligger Chaweng, som har en bred og fin strand, og her finder du derfor også mange gode madsteder. Kig fx på Tripadvisor og find din nye favorit.

Det nye og velfungerende Chaweng Villawee Hotel ligger tilbagetrukket fra hovedgaden, og på den lille vej op til hotellet er der fyldt med virkelig gode lokale restauranter både med seafood og traditionel thaimad.

I Lamai Beach på sydkysten ligger Annie Sweetery & Eatery, som er en meget hyggelig europæisk café med usædvanligt lækker mad, og den ligger endda lige på hovedgaden bag stranden. De har også mad for glutenallergikere.

Annie ligger lige ved siden af det nydelige Pavilion Samui Villas & Resort og 100 meter fra Lamai Night Market, hvor der er en del småboder med streetfood, og hvor du tit kan opleve livemusik om aftenen.

Det er dog ikke på Lamai Night Market, at du finder den bedste lokale mad.

Der skal du gå 10 minutter væk fra stranden til Lamai Fresh Food Market, hvor de lokale selv kommer og spiser. Der ligger også flere billige og gode spisesteder lige omkring markedet.

En af de bedste lokale pæne restauranter er Nana Tam, der kun ligger 5 minutters gang fra Lamai Night Market. Den bliver drevet af en stribe søstre, der både er dygtige i køkkenet og leverer rigtig fin service. Det er samtidig et rigtig hyggeligt sted, der ikke er dyrere end de andre i området.

Lige overfor Nana Tam ligger T.J. Air Travel, som er et af den slags lokale rejsebureauer, der gør det så nemt at rejse i Thailand, og her kan du købe færgebilletter, transfer og fly til billige priser, og de har 100% styr på dig og dine billetter.

Hvis du forvilder dig lidt rundt i byen, støder du sørme også på et lille fransk bageri, French Bakery La Fabrique Samui, som har nogle dejligt usunde kager.

  • Silver Beach, Koh Samui, sydthailand, bedste strande i sydthailand, bedste strande på koh samui, unikke strande, skjulte strande, rejser
  • Maenam Beach, Strand koh samui, skjulte strande thailand, ukendte strande thailand, sydthailand, rejser
  • Maenam Beach, Strand koh samui, skjulte strande thailand, ukendte strande thailand, sydthailand, rejser

Koh Samui er også dejlige strande

Der er hundredevis af strande på Koh Samui på alle fire sider af øen, og strandene er virkelig forskellige. Nogle har store klipper, andre har det fineste sand. På nogle Samui-strande bliver der hurtigt dybt, og på andre er det mere børnevenligt.

Strandbilleder kan nemt være misvisende, så hvis strand er vigtigt for dig, er det en god idé at undersøge det grundigt og ikke bare stole på hotellets billeder.

Silver Beach tæt på Lamai er en af de strande, vi kan anbefale, og her kan du både sole dig, snorkle, sejle kajak og nyde en fantastisk thai-massage.

Denne strand er ikke særlig besøgt, da den ligger bag et resort, og du kan derfor nyde stilheden ved stranden.

Maenam Beach er klart også et besøg værd med et smukt udsyn til naboøen Koh Phangan. Maenam Beach fortjener helt sikkert en plads på listen over strande, du skal besøge på din rejse til Thailand.

Chaweng Beach har lækkert sand, men er også den mest besøgte. Lamai Beach er også fin, har noget grovere sand, og det er ret forskelligt, hvor dybt der er ud for stranden, så find jeres favoritsted.

Tempel Koh Samui - big buddha

Det her skal du se på Koh Samui: Templer, vandfald og jungle

Selvom Koh Samui måske er mest kendt for sine kridhvide sandstrande, byder øen også på masser af andre oplevelser.

En af de mest oplagte kulturelle oplevelser på Koh Samui er et besøg i nogle af øens smukke templer. Templet Wat Phra Yai – også kendt som Big Buddha Temple – er helt klart et besøg værd. Ved templet sidder en 12 meter høj guld-Buddha, der kan ses på flere kilometers afstand, og det er noget af et syn.

Templet Wat Plai Laem er helt sikkert også et besøg værd. Her vogter en endnu højere statue – den 15 meter høje statue, der forestiller Guanyin; gudinden for barmhjertighed og medfølelse.

Templet er omgivet af vand, hvilket kun gør det spektakulære syn endnu flottere. I søerne omkring templet er der utrolig mange fisk og også skildpadder, som man kan bruge lang tid på at iagttage.

Nathon Hainan Shrine, også kendt som Hainan-templet, er et kinesisk tempel med en kæmpe og meget imponerende krigerstatue, der vogter templet, ude foran. Det er helt sikkert også et besøg værd, hvis du vil se et traditionelt og meget farverigt kinesisk tempel.

Husk altid et respektere påklædningskravene, når du besøger templerne. Det betyder som regel, at man skal have dækket skuldre og knæ, og at badetøj ikke er tilladt.

Koh Samui byder også på mange fede natur- og dyreoplevelser. Du kan for eksempel blive kølet ned ved det smukke vandfald Na Muang, tage på junglesafari og opleve livet under vand i undervandsnationalparken Ang Thong National Marine Park på en snorkletur.

Hvis der skal mere fart over feltet, kan du også tage på terrængående ATV-tur gennem junglen.

Efter en god lang dag på Koh Samui er det tid til en kold øl eller et glas hvidvin, og der er heldigvis masser af steder, hvor du kan nyde en forfriskning.

Hvis du vil kombinere din drink med live musik, er der også flere steder, du kan det. Et godt sted er på hovedgaderne ved Chaweng Beach, hvor der er adskillige rockbarer. Lamai Night Market byder også ofte på livemusik.

Spa, wellness og yoga på øen

Thailand er kendt for massage, og hvis du elsker massage og wellness, er der også rig mulighed for det på Koh Samui. Der er masser af lokale massagesteder på stranden og langs hovedgaderne, og der er også mere specialiserede klinikker.

Et af de bedste og mest unikke spa-steder på øen er Tamarind Springs. Så snart du træder ind i det grønne vakuum af afslapning falder din puls til ro. Tamarind Springs ligger midt i en grøn oase omgivet af frodig skov og unikke klippeformationer.

Du kan både få en skøn massage eller prøve deres unikke ‘huledampbad’ med urter inde i klipperne. Eller hvad med at slappe af i de naturlige stenbade til lyden af rindende vand over klipperne? Man kan roligt sige, at man kommer helt ned i gear i denne grønne spa-oase.

Der er også masser af muligheder for at komme i zen og finde indre ro på et af Koh Samuis yogasteder.

Hos Marga Yoga på vestkysten er der lagt op til ‘mig-tid’ og fordybelse. Det lille yogastudie ligger midt på stranden, så du kan lave yoga til lyden af skvulpende bølger. Stedet tilbyder både enkelttimer og yoga-retreats, så du kan komme helt ned i gear.

Leder du efter det perfekte sted at oplade de mentale batterier og udvide din meditations- og yogapraksis, så er Satva Samui stedet. De smukke omgivelser og den rolige atmosfære gør det nemt at komme ned i gear og finde indre ro, mens du praktiserer yoga og meditation.

Samui-hoteller i fantastiske omgivelser

Der er masser dejlige hoteller på Koh Samui, og da der er temmelig meget kyststrækning, er det nemt at finde et hotel, der ligger tæt på en bountystrand.

Hvis du leder efter et hotel tæt på lufthavnen, som kan lidt af det hele, så er Chaweng Villawee Hotel helt klart et godt bud. Det ligger lidt tilbagetrukket fra hovedvejen, så der er ro, og så ligger det tæt på både strand og flere virkelig gode restauranter.

Hvis turen til Koh Samui skal være i luksusklassen, så kan du også sagtens finde high-end på Koh Samui. Der er et væld af luksuriøse hoteller på øen, hvor du kan nyde ferien eksklusivt og komme helt ned i gear.

Hotellet Pavilion Samui Villas & Resort er også virkelig lækkert med en placering lige ned til stranden, og flere forskellige pools at boltre sig i. Værelserne er hyggelige, personalet hjælpsomt, og så ligger hotellet kun 100 meter fra det kendte Lamai Night Market, hvor du både kan finde lækker streetfood og høre levende musik.

Et af de mest luksuriøse hoteller på øen er Napasai, A Belmond Hotel, der ligger lige ned til stranden Maenam Beach. Både servicen og de smukke omgivelser fås ikke meget bedre. Skuldrene falder ned, så snart du træder ind på hotellet, og det er en oplevelse i sig selv at nyde den fantastiske udsigt ud over havet fra den lækre infinity-pool.

Et andet luksushotel, der også klart kan anbefales, er Hansar Samui Resort & Spa. Hotellet ligger midt på stranden Bo Phut tæt på det kendte Fisherman’s Market. Der er den smukkeste udsigt ud over vandet fra både værelserne og og fra hotellets pool. Hotellet har også et dejligt spa-område, der helt sikkert også er et besøg værd.

Du kan finde og booke de skønne hoteller på Koh Samui lige her.

Rigtig god tur til Koh Samui i Thailand.

find et godt tilbud banner 2023

Det her skal du se på Koh Samui i Thailand: Sightseeing

  • Wat Phra Yai Big Buddha Temple – buddhistisk tempel
  • Mu Ko Ang Thong National Marine Park – undersøisk nationalpark
  • Secret Buddha Garden – privat skulpturpark fuld af buddhaer
  • Na Muang Waterfall – forfriskende og naturskønt vandfald
  • Wat Plai Laem Buddhist Temple – buddhistisk tempel
  • Silver Beach – lækker sandstrand
  • Overlap Stone – rokkesten med flot udsigt

Vidste du: Her er redaktør Annas 7 favorit-øer i Thailand

7: Koh Mai Thon syd for Phuket
6:  Koh Lao Lading ved Krabi
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Om forfatteren

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i mere end 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø.

Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også studielektor på CBS.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.